Table for 2 van The Food Line-up

Door Emile

Het Amsterdamse cateringbureau The Food Line-up zag met pijn in het hart de mooiste horecalocaties leegstaan door de corona-crisis. Eeuwig zonde, óók nu alles anders is. En dus sloot het bureau de handen ineen met verschillende chefs en locaties in Amsterdam, om op die prachtige plekken een uniek, intiem dinerconcept op te zetten. Met Table for 2 openen daar nu de deuren voor kleine gezelschappen, om te kunnen genieten van een uniek diner.

Deze horecalocaties zijn normaal niet open voor publiek, of enkel open voor gezelschappen van honderden mensen: Felix Meritis, Mayer Manor, Westergas, Jimmy Woo en de Vondelkerk. Nu kun je hier dus juist voor een zo goed als besloten diner voor twee terecht, zoals een dim sum diner op de dansvloer, een zeven-zonden-diner (met food biecht!) of vijf-gangen-toetjes van de beste patissiers van ons land.

 

Reserveren voor uniek diner

Mede-eigenaar van The Food Line-up Maartje Nelissen vertelt dat er niet alleen veel gasten reserveren, maar ook al veel aanmeldingen komen van andere locaties en chefs die graag mee willen doen. “Normaliter doen wij grootschalige zakelijke evenementen met verschillende chefs, dus niet te vergelijken met de 15 tot 25 gasten per locatie bij Table for 2. Toch vinden ook alle chefs het vooral heerlijk om weer te kunnen koken en de tijd te nemen om een bijzonder menu uit te werken en daar worden wij op onze beurt dan weer heel blij van.”

 

Online tafelreservering

Om de reserveringen voor Table for 2 efficiënt te kunnen verwerken, zocht The Food Line-up op korte termijn een degelijk online tafelreserveringssysteem dat voldeed aan hun wensen. Ze kozen daarom voor booq Tafelreservering, een commissievrij systeem waarmee je reserveringen snel verwerkt, eenvoudig maximale capaciteit kunt instellen en ook reserveringen kunt beperken tot bepaalde tijdsvlakken. “Dat was nodig omdat we natuurlijk strikt volgens de richtlijnen van het RIVM werken. Dat betekent onder andere dat we maximaal 30 gasten per locatie ontvangen, maar meestal minder. Bovendien delen we alle tafels per tijdslot in, zodat we iedereen allemaal apart kunnen ontvangen en niet alleen de exclusiviteit maar ook de veiligheid kunnen waarborgen.”

 

Reserveringswidget booq

booq Tafelreservering werkt online met een speciale ‘reserveringswidget’, een soort reserveringkalender waarin je online bezoekers zowel op je website als bijvoorbeeld via Facebook of rechtstreeks vanuit Google kunnen reserveren. Hierin kun je als ondernemer niet alleen de beschikbare data en tijden kwijt, maar óók acties, arrangementen of bijvoorbeeld evenementen. “booq Tafelreservering is voor ons niet alleen financieel de slimste optie, maar ook erg gebruiksvriendelijk. Het is heel fijn dat je uitgebreide tekst en beeld kwijt kunt, om zo de beleving van Table for 2 een extra podium te bieden.”

 

Historisch Amsterdam

Table for 2 blijft in elk geval de maand juni open op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen. Bij succes wordt het initiatief verlengd en uitgebreid. ”We zullen hopelijk nooit meer meemaken dat al deze prachtige locaties bijna leeg staan, juist daarom hadden wij behoefte er tijdelijk iets heel bijzonders van te maken. Bovendien zijn deze plekken nog onbekend voor veel Amsterdammers, ook al komen ze er vaak langs. Het is dé manier om na maanden thuis zitten de stad opnieuw te ontdekken. Om ook nú unieke herinneringen te maken!”